نکات طراحی داخلی پست مدرن ساختمان
در این مقاله به اصول طراحی داخلی پست مدرن می پردازیم. در اصل هدف از طراحی داخلی بهبود عملکرد فیزیکی و روانی است یا به زبان ساده ایجاد فضایی سرشار از آرامش و راحتی برای افراد استفاده کننده از ان فضاست. در واقع طراحی داخلی از ترکیب هنر و دانش فنی به وجود میآید و این ترکیب شامل ابزار ، رنگ، مصالح و … میباشد. این فضا علاوه بر زیبا بودن باید راحت و کاربردی باشد و نیازهای افراد مصرف کننده از آن فضا را به خوبی تامین کند. در طراحی داخلی باید نیاز کارفرما را به خوبی شناسایی کرد و دقیقا متناسب با همان نیاز کارفرما جهت فراهم کردن نهایت راحتی و آسایش اعضای خانواده تلاش کرد.
طراحی داخلی پست مدرن
گاهی وقت ها طراحان نیاز کارفرما را در نظر نمیگیرند و دقیقا متناسب با ضوابط طراحی می کنند که این اصلا روش صحیحی نیست زیرا شما زمانی که فقط ضوابط را در نظر بگیرید شاید این ضوابط باعث راحتی و آسایش افراد استفاده کننده نشود پس بهترین و مناسب ترین نوع و شیوهی طراحی داخلی این است که با در نظر گرفتن نیاز کارفرما و همچنین با توجه به ضوابط طراحی کرد و این دو مورد را به صورت موازی با یکدیگر پیش برد.
حال شما باید با توجه به سلیقه و درخواست کارفرما تشخیص بدهید که نوع سبک مورد نظرشان کدام است و متناسب با همان خانه را طراحی و دکور کنید.
حال یکی از این سبکها سبک پست مدرن میباشد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
ویژگیهای سبک طراحی داخلی پست مدرن
معنا و مفهوم طراحی داخلی این است که شما زمانی که کلیت ساختمانتان را به وجود آوردید و یا به اصطلاح دیگر فضاهای ساختمانتان را به وجود آوردید، در مرحلهی بعدی باید یک پوسته روی ساختمانتان چه در داخل و چه در خارج به وجود آورید که اولویت قرار دادن سلیقهی کارفرما در این مرحله بسیار مهم و حیاتی میباشد.
حال زمانی که کارفرما از سلیقهی مورد پسندش برای شما توضیح داد اینجا وظیفهی شماست که متناسب با سلیقهی آن، سبک مورد نظر را برای آنها انتخاب کنید و متناسب با آن کار را جلو ببرید.
سبک پست مدرن سبکی است که از چهارچوب قوانین مدرن خارج شده است و به اصطلاح یک طرح تابو شکنانه و گستاخانه می باشد از این جهت که از رنگهای جیغ استفاده میشود و همچنین از طرحهای عجیب غریب و پیچیده نیز استفاده میشود.
از نظر نوع مصالح در سبک پست مدرن اصولا از متریالهای مختلف در در کنار یکدیگر استفاده میکنند.
مقایسه سبک مدرن و سبک طراحی داخلی پست مدرن
اگر بخواهیم از تفاوت طراحی داخلی پست مدرن و مدرن بگوییم لازم به ذکر است که هر چیزی که در سبک مدرن قابل قبول است، در طراحی داخلی پست مدرن رد و نقض شده است.
حال از جمله مواردی که این دو سبک را میتوان با هم مقایسه کرد، مصالح، رنگ، طرح و خط و خطوط میباشد.
شباهتی که در این دو سبک با یکدیگر وجود دارد این است که در استفاده از نوع رنگها هیچ محدودیتی در این سبک وجود ندارد و شما میتوانید با شناخت رنگها و ترکیب آنها باهم بهترین و مطلوبترین نتیجه را دریافت کنید.
در مواردی شما میتوانید در یک فضا از رنگهایی استفاده کنید که کاملا ضد یکدیگر باشند و فضایی جسورانه به وجود بیاید در موارد دیگر میتوان از رنگهای مکمل استفاده کرد و حتی در مواردی میتوان از رنگهایی که نزدیک به یکدیگر هستند استفاده کنید و فضایی ملایم و آرامش بخش ایجاد کنید.
اگر بخواهیم به نوع طراحی پلان این نوع سبک بپردازیم باید گفت که پلان به صورت باز طراحی میشود.
پلان باز به نوعی از طراحی گفته میشود که در آن چند فضای مختلف به یکدیگر متصل میشوند که ایده این نوع طراحی برای اولین بار توسط لوکوربوزیه ارائه گردید.
به طور مثال در طراحی فضای نشیمن، پذیرایی و آشپزخانه با هم ادغام و به تعبیری پیوسته به یکدیگر میشوند که یعنی فضایی مانند غذا خوری کاربری مستقل خود را از دست میدهد و با آشپزخانه یکی میشود و یا فضای نشیمن با فضای پذیرایی و غذاخوری ادغام میشود.
اما در سبک پست مدرن هیچ محدودیتی در طراحی پلان ندارید.
در کل باید بدانید که سبک مدرن روز به روز با مد پیش میرود و هر سبک جدیدی را که به بازار عرضه میشود را مدرن میگویند و به تعبیری رو به تغییر میباشد و هر زمان که وسایل نوینی ابداع شود در این سبک جا دارد.
اما سبک پست مدرن از یکسری قوانین تابو شکنانه و متضاد پیروی میکند و یک سبک ثابت است.
اصول طراحی داخلی پست مدرن
- اصلیترین ویژگی که در این سبک وجود دارد ترکیب مصالح و رنگها و… میباشد که این ترکیب رنگها و مصالح اصولا از نوع متضاد یکدیگر هستند.
- پیچیدگی و قابل فهم نبودن
- وجود تناقض در طراحی
- عدم وجود تقارن
- استفاده از اجسام به صورت زائد در فضا (یعنی با فضا هماهنگی و تناسب ندارد)
- توجه زیاد به نورپردازی
نتیجه گیری
با استفاده از مطالب گفته شده در بالا شما میتوانید یک فضای پست مدرن به به وجود آورید.
در اصل سبکی که در بالا توضیح داده شده به گونهای تمامی طرحها و سبکها را در خود گنجانده است و به تعبیری همهی سبکها به صورتی ترکیبی در این طرح جای دارد.
حال اگر شما دوست دارید که در فضای خود از هیچ قاعده و قانونی پیروی نکنید میتوانید سبک پست مدرن را در فضای خود استفاده کنید.