گالری ما

اطلاعات تماس

طراحی داخلی کلاسیک

چرا طراحی داخلی کلاسیک؟ اصلا چرا باید طراحی داخلی انجام دهیم؟

شما زمانی که یک ساختمانی را می‌سازید، با هر کاربری که داشته باشد، نیازمند به طراحی کردن فضای داخلی فضاهایتان دارید. حال شما ممکن است بهترین متریال و زیباترین رنگ‌ها را برای ساختمانتان انتخاب کنید اما به دلیل عدم هماهنگی و هارمونی، نتیجه‌ی مطلوب و دلخواهتان را دریافت نکنید.

برای حل اینکار نیازمند انتخاب یکسری موارد هستید که این موارد شامل رنگ‌های مورد استفاده در فضای مورد نظر، وسایل مورد نظر و همچنین مصالح مورد استفاده می‌باشد. حال شما برای ایجاد هارمونی و هماهنگی بین موارد ذکر شده، نیازمند یکسری اطلاعات راجع به سبک‌ها دارید که کدام یک با دیگری هارمونی مورد نظر را ایجاد می‌کنند، حال موارد ذکر شده در ادامه به شما کمک می‌کند تا بیشتر با سبک‌ها آشنا شوید.

در رابطه با سبک کلاسیک باید به این موضوع توجه داشت که فوق‌العاده سبک هزینه‌بر و گران قیمتی می‌باشد و همچنین از بابت توجه به جزئیات و ریزه‌کاری برای مانور در فضا شما نیازمند فضای بزرگ هستید و در فضاهای کوچک نمی‌توان اصل سبک را ادا کرد.

این سبک برگرفته از معماری رم و یونان باستان می‌باشد.

انواع متریال در طراحی داخلی کلاسیک

متریال‌های مورد استفاده در طراحی داخلی کلاسیک شامل موارد زیر می‌باشد:

اصولا مصالحی که در این سبک استفاده می‌شود مصالح طبیعی هستند مثلا استفاده از چرم طبیعی، استفاده از چوب، استفاده از سنگ‌های طبیعی که از کوه‌ها استخراج شده است و همچنین  مصالح دیگر که عبارتند از:

  1. آجر
  2. چوب
  3. کاشی
  4. سرامیک
  5. سنگ
  6. کاغذ دیواری
  7. پارکت چوبی
  8. سنگ مرمر
  9. گچ

رنگ در طراحی داخلی کلاسیک

رنگ‌های مورد استفاده در طراحی داخلی کلاسیک شامل موارد زیر می باشد:

زمانی که اسم سبک کلاسیک می‌آید، ذهن مردم به سمت سفید و طلایی می‌رود که البته این رایج‌ترین رنگ مورد استفاده در این سبک است. اما در اصل در این سبک به علت استفاده از مصالح طبیعی، که یکی از آن‌ها چوب است، از رنگ‌های تیره هم استفاده می‌شود.

  1. آبی
  2. قرمز
  3. سبز
  4. رنگ‌های تیره
  5. زرشکی
  6. سبز مخملی
  7. میشی
  8. سرمه‌ای
  9. قهوه‌ای
  10. بژ
  11. سفید
  12. طلایی
  13. کرم
  14. شکلاتی
  15. زیتونی

نوع اجرا

نکات اجرایی در طراحی داخلی کلاسیک شامل موارد زیر می‌باشد:

با توجه به اینکه در این سبک به جزئیات خیلی زیاد توجه می‌شود و سبک خیلی شلوغ و پرکاری است، اجرای آن هم زمان‌بر است و هم هزینه‌ی بالایی دارد. در رابطه با اجرای طراحی داخلی کلاسیک لازم به ذکر است که برای دیوارها و سقف‌ها از گچ‌بری‌های بسیار شلوغ استفاده می‌شود.

  1. استفاده از گچ‌بری
  2. کاشی‌کاری
  3. استفاده از حاشیه‌های زینتی
  4. استفاده از نقش‌های گل و بوته
  5. آینه کاری
  6. نقاشی روی دیوار
  7. قاب‌های حک شده روی دیوار
  8. استفاده از شومینه
  9. استفاده از طرح‌ها و نقوش روی کابینت‌ها
  10. نقاشی روی سقف
  11. استفاده از پارکت برای کف
  12. استفاده از پتینه‌کاری
  13. استفاده از کتیبه برای بالای پرده‌ها

سبک‌های زیر مجموعه طراحی داخلی کلاسیک

اینجا منظور از سبک‌های زیر مجموعه، سبک‌هایی است که شباهت بسیاری با سبک طراحی داخلی کلاسیک دارند.

  1. سبک سنتی ایرانی
  2. سبک فرانسوی
  3. سبک ویکتوریایی
  4. سبک شبی شیک
  5. سبک آسیایی
  6. سبک مدیترانه‌ای

طراحی داخلی کلاسیک در اصل به اصیل بودن در بین همه‌ی سبک‌ها معروف می‌باشد. اولین چیزی که با اسم سبک کلاسیک به ذهن ها می‌رسد فرش‌های دستباف پر نقش و نگار و مبل‌های منبت می‌باشد. از ویژگی‌های این سبک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. این سبک معروف به سلطنتی بودن و تجمل‌گرا بودن است یعنی هر چقدر وسایل تزئیناتی آنتیک بیشتر و زیباتر. اما به این معنا نیست که استفاده از وسایل تزئیناتی بی‌کیفیت باعث زیبایی فضای شما می‌شود.
  2. در این سبک، رعایت تعادل، تقارن و نظم از اصلی‌ترین ویژگی‌ها می‌باشد به شکلی که حتی گفته می‌شود کسانی که علاقه‌ی بسیار زیادی به تقارن و هماهنگی وسایل دارند، جذب این سبک می‌شوند. حتی گاهی این افراد دچار اختلال OCD (اختلال وسواس فکری) هستند به این معنا که این افراد بسیار افراد باهوش، خلاق و قدرتمند هستند و بسیار زیاد به نظم اهمیت می‌دهند و قرینگی را در چیدمان می‌پسندند.
  3. در این سبک توجه به جزئیات، نقش و نگار روی سقف و گچ‌بری‌های دیوار بسیار مهم می‌باشد که این نقش و نگارها می‌تواند استفاده از گل، پرنده‌ها، حیوانات، اشکال هندسی و شیارهای موازی باشد.
  4. اشیا و اکسسوری‌هایی که در این سبک استفاده می‌شود بسیار مهم است که حتما گران قیمت و لوکس و حتی در صورت امکان عتیقه باشد.
  5. برای پرده‌ها و مبلمان این سبک بهتر است که از پارچه‌های طرح‌دار و ابریشمی استفاده شود. استفاده از والان‌ها و کتیبه‌های بالای پرده به زیبایی پرده‌ها و فضای شما می‌افزاید.
  6. رنگ‌هایی که در این سبک استفاده می‌شود الهام گرفته شده از طبیعت می‌باشد. مثل قرمز‌، قهوه‌ای‌، طلایی و سبز و به تعبیر دیگر از رنگ‌های اصیل و با وقار در این سبک استفاده می‌شود.
  7. حکاکی و منبت بر روی مبلمان، کتیبه‌ها و دیگر اشیا این سبک بسیار مهم می‌باشد و در اصل یکی از نشانه‌های این سبک می‌باشد.
  8. یکی از مواردی که در طراحی داخلی کلاسیک غیر قابل حذف می‌باشد، شومینه است که گاهی به عنوان کانون اصل و نقطه‌ی مرکزی در نظر گرفته می‌شود که دیگر عناصر در اطراف آن و حول محور آن چیده می‌شوند.
  9. از دیگر ویژگی‌های این سبک ستون‌های این فضا می‌باشد که برگرفته از معماری دوران یونان و رم می‌باشد.
  10. در طراحی آشپزخانه این سبک اصولا چوبی که استفاده می‌شود گردو یا بلوط است که تزئیناتی از قبیل کنده‌کاری، شیار و گل‌های برجسته روی این چوب‌ها وجود دارد و اصولا رنگ کاربردی که استفاده می‌شود یا استخوانی روشن است یا قهوه‌ای تیره است.
  11. این سبک قابل اجرا در خانه‌های متراژ بالا می‌باشد تا بتواند آن شکوه و عظمت را به نمایش بگذارد.که پیشنهاد ما نیز به شما همین است که اگر خانه‌هایی با متراژ پایین دارید، اصلا به سراغ انتخاب چنین سبکی نروید. مثلا شما فرض کنید که خانه با متراژ کم دارید تازه به دنبال مبل‌های سلطنتی (منبت و کار شده) بروید، حال نتیجه اصلا مورد پسند نمی‌باشد. چرا که مبل‌های بزرگ اصلا مناسب فضاهای کوچک نمی‌باشد و به علاوه اینکه فضای شما را خفه می‌کند حتی باعث از بین رفتن زیبایی مبلمان شما هم می‌شود.

پس ترجیحا برای فضاهای کوچک دنبال مبلمان سلطنتی نباشید.

اگر بخواهیم به طور عامیانه این سبک را توضیح دهیم، سبکی است که بسیار سنگین و شلوغ و پر زرق و برق می‌باشد و همان‌طور که گفته شد از آن‌جایی که از وسایل آنتیک و گران قیمت استفاده می‌شود، یک سبک بسیار پر هزینه می‌باشد و اگر شما به دنبال چیدمانی باصرفه و اقتصادی هستید باز این سبک مناسب شما نمی‌باشد.

این سبک یک فضای باز و بزرگ می‌خواهد تا با چیدن مبلمان منبت شده بتوان ابهت و شیکی مبلمان را به رخ کشید نه اینکه باعث سر‌درگمی و بهم ریختگی شویم.

در ایران بیشتر این سبک را با رنگ سفید و طلایی می‌شناسند که مورد قبول است اما گاهی به علت عدم آگاهی از شناخت سبک ها، باعث می‌شود که شما به نتیجه دلخواه خود نرسید و از وسایل اشتباه استفاده کنید که نتیجه عکس در زیبایی منزل شما دارد. پس قبل از انتخاب دکوراسیون خانه خود سعی کنید اطلاعات کافی را در رابطه با آن به دست آورید سپس وسایل خود را آگاهانه انتخاب کنید. اگر وقت مطالعه را ندارید و یا انتظار بسیار زیادی از خانه خود دارید، می‌توانید با یک تیم حرفه‌ای مشاور و طراح صبحت کنید تا از تجربیات و اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می‌دهند، استفاده کنید.

راه‌های تشخیص طراحی داخلی کلاسیک

از آنجایی که روز به روز سبک‌های جدیدی به دیگر سبک‌ها اضافه می‌شود تشخیص آن‌ها از یکدیگر دشوار است. مثلا طراحی داخلی کلاسیک شباهت زیادی به سبک نئوکلاسیک دارد، حال در این بخش راه‌کارهایی برای تشخیص سبک کلاسیک از دیگر سبک‌ها را به شما آموزش می‌دهیم.

در طراحی داخلی نئوکلاسیک گچ‌بری‌ها خیلی حجم بالایی دارد و تزئینات به شدت زیاد است اما در سبک کلاسیک تزئینات روی دیوارها فقط به یکسری شیارهای گچ‌بری ختم شده است.

در سبک نئوکلاسیک وسیله‌ها و اجزایی که نوین است مانند آییه‌کاری روی دیوارها به چشم می‌خورد. در این سبک رنگ‌های اصیل استفاده می‌شود اما در سبک کلاسیک گاهی تضاد رنگی دیده می‌شود.

نتیجه‌گیری

هرچند در خیلی از مقاله‌ها شاید به برتر بودن سبک کلاسیک نسبت به دیگر سبک‌ها اشاره شود اما لازم به ذکر است که سبک‌ها همگی زیبایی خاص خود را دارند. اما متناسب با شخصیت هر فرد، هزینه مورد نظر، ویژگی‌های ملک و دیگر شرایط وابسته، هر سبک جایگاه خود را دارد و نمی‌توان هر سبک را در هر موقعیت و مکانی اجرا کرد و ادعا کرد که زیباست.

پس شما زمانی که سبک مناسب را در فضا و شرایط مناسب استفاده کنید، می‌توانید زیبایی آن سبک را به نمایش بگذارید.

amir hossine zareyi

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *