8 مزیت استفاده از نمای خشک ساختمان در اصفهان
نمای خشک ساختمان در اصفهان
قبل از معرفی نمای خشک ساختمان، بایستی به تعریف کلی نما بپردازیم.
به پوستهی بیرونی ساختمان، نمای ساختمان گفته میشود. نمای ساختمان علاوه بر زیبایی که به ساختمان میبخشد کاربریهای دیگری نیز مانند حفاظت از فضای داخلی ساختمان، عمل کردن مانند یک عایق برای ساختمان و مانع از تبادل حرارت فضای بیرونی و فضای داخلی و همچنین زیبایی بخشیدن به منظر شهری میشود.سؤالات خود در زمینه ضوابط طراحی نمای خشک ساختمان را از کارشناسان ما بپرسی
شکل و شمایل نمای ساختمان شما نشان دهندهی اصالت و فرهنگ یک شهر و یک منطقه میباشد که شما باید با توجه به آن نمای ساختمان خود را طراحی کنید.
در گذشته نماهای ساختمانها به این شکل بوده که فقط جهت محافظت از ساختمان اجرا میشده است اما امروزه علاوه بر محافظت از ساختمان نقشها و کاربریهای دیگری نیز دارد که یکی از مهمترین آنها زیبا بخشیدن و ارزش بخشیدن به ساختمان میباشد.
همچنین در طراحی نما باید دقت داشته باشید که کاربری نما بسیار مهم و تاثیرگذار است از این لحاظ که باید نمای یک ساختمان تعریف کنندهی کاربری ساختمان و همچنین فضاهای داخلی ساختمان شود.
البته نمایی که طراحی میشود به عوامل دیگری نیز بستگی دارد که این عوامل شامل اقلیم منطقه، مصالح موجود در منطقه (مصالح بومآورد)، تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان، سلیقهی کارفرما و مهمترین آن بودجهی کارفرما میباشد.
از دیگر مواردی که در طراحی نما باید به آن دقت داشت، هماهنگی نمای ساختمان شما با نمای ساختمانهای کناری و اطراف میباشد زیرا اگر از هماهنگی لازم برخوردار نباشد یک نمای ناهماهنگ با دیگر نماهای ساختمان همواره چهره شهر را خراب میکند و نمایی نامطلوبی را به همراه دارد.
و در آخر یک نما باید حس امنیت را نیز به اطرافیان منتقل کند و از ایمنیهای لازم نیز برخوردار باشد.
نمای خشک آجری
آجر یکی از قدیمی ترین مصالحی است از قدیم کاربرد بسیار زیادی در ساختمان سازی داشته است مخصوصا در نماسازی ساختمان نیز نقش مهمی از قدیم تا الان ایفا کرده است و با مدرن شدن مصالح نیز آجر در طرحها و انواع مختلفی تولید میشوند و از بابت همین تنوع بالا با هر سلیقهای جور در میآید که از جمله نمونههای آجر میتوان به آجر نما نسوز، آجر نمای طرح چوب، آجر دکوراسیون داخلی، آجرنما قرمز، آجرنما زرد، آجرنما نسوز سفید، آجر نما نسوز قرمز و…. اشاره کرد.
حال با توجه به این موارد باید بدانید که آجر قابل رنگ آمیزی نیست و به همین شکل باقی میماند.
حال با نوین شدن مصالح نیز روشهای نوینی برای اجرای نما نیز به وجود آمد که هم از از مزایای بیشتری برخوردار است و هم سرعت اجرای آن بالاتر میباشد.
حال نمای خشک آجری یکی از روشهای جدید و نوین در اجرای نما است که با وجود اینکه یک روش جدید است اما در همین زمان کم از محبوبیت بالایی برخوردار است.
در اصل نمای خشک آجری به این معناست که دیگر در اجرای نما و پیوست بین مصالح دیگر از ملات و ترکیب دوغاب استفاده نمیکنند و به جای آن آجرها را به وسیلهی گیره و یراق آلات به یکدیگر متصل میکنند.
یکی از مهمترین مزایای استفاده از نمای خشک آجری برای ساختمانتان قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن آن میباشد.
لازم به ذکر است نمای خشک آجری از ماندگاری بالایی برخوردار است اما در صورت بروز خرابی، مرمت و ترمیم آن بسیار راحت است و در مدت زمان کمی انجام میشود.
تفاوت نمای ملاتی و نمای خشک
در اصل نمای ملاتی همانطور که از اسمش پیداست یعنی اجزای تشکیل دهندهی نما به وسیلهی دوغاب و دیگر ملات مربوطه به یکدیگر اتصال داده میشوند، اما نمای خشک به این معناست که دیگر از ملات و دوغاب برای اتصال اجزا به یکدیگر استفاده نمیشود و و به جای ملات از اتصال دهندهها مانند گیره استفاده میکنند.
انواع متریال نمای خشک
از جمله مصالحی که که با روش نمای خشک قابل اجرا هستند میتوان به سنگ و سرامیک، شیشه، ترموود، کامپوزیت، آلومینیوم و… اشاره کرد.
مزایا و معایب نمای خشک
مزایای نمای خشک
- وزن سبک تری نسبت به نمای ملاتی و سنتی دارد
- در این روش به عایق حرارتی و صوتی مطلوبی دست پیدا میکنید
- سرعت اجرای نمای خشک بیشتر از نمای ملاتی است
- برای اجرای این نوع نما به نیروی متخصص احتیاج ندارید
- دور ریز مصالح در نمای خشک کاهش پیدا میکند
- عمر و پایداری این نوع اجرای نما بیشتر از نمای ملاتی است
- امکان بازیافت مجدد مصالح مورد استفاده در نما
- در صورت نیاز به تمیزکردن، تمیز کردن آن راحت است
معایب نمای خشک
نماهای خشک در بین انواع نماها از معایب کمتری برخوردار هستند اما اگر بخواهیم به آنها اشاره کنیم میتوان به هزینهی آن که در برخی موارد افزایش پیدا میکند و همچنین نیروهای متخصص برای اجرای برخی از طرحها اشاره کرد.
ضوابط نمای خشک در اصفهان
تمامی ضوابطی که برای نماهای معمولی صدق میکند، برای نماهای خشک نیز صدق میکند و باید رعایت شود که شامل موارد زیر میباشد:
- هماهنگی با سیمای شهری و همسایههای کناری
- هماهنگی و مرتبط بودن با طراحی داخلی
- حفاظت از ساختمان در برابر اثرات جوی و آب و هوایی
- استفاده از متریال بومی و موجود در محدودهی اطراف
- جلوگیری از آلودگی صوتی تا حد امکان
- جلوگیری از اتلاف و تبادل انرژی در بیرون و درون ساختمان
- توجه به کاربری بنا با توجه به مسکونی یا تجاری و اداری بودن ساختمان
نتیجه گیری
روز به روز با توجه به پیشرفت در مصالح و همچنین روشهای اجرا در نما، تلاش در رفع معایب و بالا بردن سطح کیفیت و پایداری آن میشود که نمای خشک یکی از این موارد در رابطه با روشهای اجرای نوین میباشد.