گالری ما

اطلاعات تماس

ضوابط طراحی هتل

ضوابط طراحی هتل + 20 مورد فضا در هتل

در این مطلب قصد داریم نکات و ضوابط مربوط به طراحی هتل را مورد بررسی قرار دهیم. هتل‌ها، فضا و مکانی هستند که باید نهایت آسایش و آرامش را به هدف اقامت کوتاه مدت کاربران فراهم سازد. البته که هتل‌ها انواع مختلفی دارند که متناسب با تعداد ستاره‌ای که دارند امکانات آن‌ها نیز متفاوت می‌باشد که هر چقدر تعداد ستاره‌ی آن بیشتر باشد، امکانات آن نیز بیشتر می‌شود.

فضاهای موجود در طراحی هتل

همان‌طور که گفته شد، فضاهایی که در طراحی هتل تعبیه می‌شود به طور مطلق یکسان نیستند و به غیر یکسری از فضاها که در همه‌ی هتل‌ها ضروری است و وجود آن‌ها الزامی است، بقیه‌ی فضا متناسب با ابعاد هتل، تعداد ستاره‌ی هتل، نوع هتل، سایت هتل و… قابل کم و زیاد شدن می‌باشد. در این قسمت با انواع اتاق‌ که در طراحی هتل در نظر گرفته می‌شود، آشنا خواهیم شد.

فضاهای داخلی در طراحی هتل

فضاهای یکسان و ضروری در طراحی هتل:

  1. اتاق یک تخته
  2. اتاق دو تخته
  3. اتاق سه تخته
  4. اتاق چهار تخته و…
  5. سوئیت
  6. انباری
  7. سرویس بهداشتی
  8. ورودی
  9. لابی و فضای انتظار
  10. پذیرش
  11. نگهبانی
  12. دستگاه پله و آسانسور (فضاهای دسترسی و ارتباطی)
  13. سالن غذاخوری
  14. آشپزخانه
  15. پارکینگ
  16. اتاق استراحت کارکنان
  17. لاندری
  18. رخت‌شورخانه و خانه داری
  19. اتاق تاسیسات
  20. مدیریت
  21. اتاق بهداشت یا درمان و کمک‌های اولیه
  22. نمازخانه

فضاها و امکانات اختیاری در طراحی هتل:

  1. استخر و امکانات مربوطه (سونا، جکوزی، و…)
  2. باشگاه
  3. تالار (برگزاری جشن‌ها)
  4. سالن همایش (برگزاری جلسات)
  5. اتاق ماه عسل
  6. فیستا سوئیت
  7. رستوران
  8. اتاق‌ ماساژ
  9. مرکز خرید و فروشگاه
  10. سالن‌های آرایشی
  11. فضاهای تفریحی مانند پارک، شهربازی و…
  12. کتابخانه
  13. سالن برگزاری کنسرت
  14. کافی شاپ

عرصه بندی فضاها و ضوابط طراحی هتل

اولین موضوعی که در طراحی معماری ساختمان‌ها به چشم می‌آید، طراحی ورودی است. تازه اگر فضاهای اقامتی، توریستی و… باشد که قصد آن جذب کاربران باشد. از همین رو باید طراحی ورودی هتل شکیل و خوانا باشد تا به افراد حس دعوت کنندگی را القا کند.

باید در نظر داشته باشید که طراحی ورودی باید به گونه‌ای باشد که هم فضایی برای عبور معلولین داشته باشد و هم فضایی برای حرکت دادن چرخ مخصوص چمدان‌ها را دارا باشد. همچنین در قسمت ورودی باید فضایی برای نگهبانی تعبیه و طراحی گردد.

ورودی در طراحی هتل

لازم به ذکر است که طراحی ورودی حتما باید دارای فیلترینگ باشد که به تعبیری دو مرحله‌ای طراحی شود. بعد از فضای ورودی باید به بخش لابی وارد شوید که در لابی اولین چیزهایی که به چشم می‌خورد، باید پذیرش، فضای انتظار، دستگاه پله و آسانسورها باشد.

باید توجه داشت که علاوه بر آسانسوری که برای میهمانان در نظر گرفته می‌شود، باید یک آسانسور مخصوص کارکنان در نظر گرفته شود که برای جابه‌جایی وسایل و چمدان‌ها و… می‌باشد. برخی از هتل‌ها متناسب با همان تعداد ستاره‌ی گفته شده سالن تشریفات یا همان تالار را دارا هستند که برای برگزاری جشن‌ها تعبیه شده است.

تالاری که در هتل‌ها قرار دارد باید یک ورودی و حتی پارکینگ مجزا از مسافرین هتل طراحی و تعبیه شود تا به هنگام وارد شدن حجم زیادی از مهمانان آرامش مسافران را برهم نریزد. همچنین این فضا باید دارای قابلیت آکوستیک یا همان عایق صدا بودن باشد که در آسایش مهمانان تداخلی ایجاد نکند. شرایط ذکر شده برای سالن همایشات نیز صدق می‌کند.

ابعاد فضاهای مختلف در طراحی هتل

باید توجه داشت که این ابعاد، حداقل ابعاد و استانداردها می‌باشد و می‌تواند بزرگتر باشد. متراژی که باید برای اتاق‌های یک تخته در نظر داشته باشید باید 8 الی 15 متر مربع ‌باشد (این ابعاد متناسب با تعداد ستاره هتل متغیر است).

اتاق 2 تخته در طراحی هتل

حداقل متراژی که باید برای اتاق‌های دو تخته در نظر داشته باشید 10 الی 18 متر مربع می‌باشد. (این ابعاد متناسب با تعداد ستاره هتل متغیر است)

حداقل متراژی که باید برای اتاق‌های سه تخته در نظر داشته باشید 12 الی 19 متر مربع می‌باشد. (این ابعاد متناسب با تعداد ستاره هتل متغیر است)

حداقل فاصله‌ای که باید تخت از دیوارها داشته باشد 50 سانتی متر می‌باشد.

یکی از امکانات هتل‌های پنج ستاره، دارا بودن بار می‌باشد که در ایران مجاز به طراحی این فضا در طراحی داخلی هتل نمی‌باشید. پس به تعبیری می‌توان گفت که در ایران هیچ هتل پنج ستاره‌ای وجود ندارد.

اما در مواردی که هتل‌های ایران را پنج ستاره معرفی می‌کنند باید بدانید که گزینه‌ی طراحی بار در امکانات در نظر گرفته نشده است. حداقل فاصله‌ای که باید تخت‌ها از یکدیگر داشته باشد 80 سانتی‌متر باشد.

اگر هتلی که طراحی می‌کنید دارای رستورانی است که به غیر از سرویس دادن به مسافران، به افراد متفرقه یا همان افرادی که جز مسافران نیستند نیز سرویس می‌دهد باید ورودی مجزا نیز داشته باشد که افرادی غیر از مسافرین هستند و می‌خواهند از رستوران استفاده کنند نیازی به وارد شدن به بخش‌های هتل نداشته باشند.

در رابطه با تعداد ستاره‌های اتاق لازم به ذکر است که کوچک‌ترین هتل باید حداقل 10 اتاق را برای اجاره دارا باشد.

عوامل تاثیرگذار در طراحی داخلی هتل

در طراحی هتل با رعایت کردن یکسری عوامل باعث بهتر شدن و شکیل‌تر شدن طراحی داخلی هتل خود می‌شوید. این عوامل شامل نور پردازی، رنگ، عرصه بندی، نوع متریال مصرفی و… می‌باشد. مثلا نورپردازی یک عامل بسیار تاثیرگذار و موثر در طراحی فضاهای داخلی شما می‌باشد.

نوع نورپردازی شما باید با نوع کاربری فضا و معماری فضا همخوانی داشته باشد. باید توجه داشته باشید که در نورپردازی نباید زیاده روی کنید چه کمبود آن و چه زیاده‌روی در آن باعث می‌شود که فضای شما بد به نظر برسد و آسایش شما از بین برود و باعث اذیت کاربران شود.

نورپردازی در طراحی هتل

در بهترین حالت بهتر است که نورپردازی شما به گونه‌ای باشد که قابل تنظیم و تغییر باشد. ارتفاع نورپردازی‌ها، جهت آن‌ها، زاویه آن‌ها، رنگ آن‌ها و… بسیار مهم می‌باشد.

در رابطه با نورپردازی لابی، باید گفت که لابی یکی از تاثیرگذارترین فضاهای هتل است که باید با دقت هرچه تمام‌تر نورپردازی شود و رنگ نورپردازی باید گرم باشد.

با توجه به مطالب گفته شده در رابطه با نورپردازی باید گفت که در کنار آن حتما باید نور خورشید لحاظ شود مخصوصا داخل اتاق‌ها…

در رابطه با تاثیر رنگ‌ها در طراحی هتل باید گفت که مهمترین نکته رعایت هارمونی رنگ‌ها می‌باشد و شما اگر بتوانید رنگ‌ها را متناسب با مکمل بودن استفاده کنید می‌توانید به یک نتیجه‌ی مطلوب دست پیدا کنید.

نتیجه گیری

شما اگر بتوانید موارد بالا را در طراحی هتل خود رعایت کنید می‌توانید به بهترین و مطلوب‌ترین نتیجه دست یابید. زمانی که مسافران و کاربران بتوانند با فضایی که شما طراحی کرده‌اید ارتباط برقرار کنند و در آن حس خوبی داشته باشند، باید بدانید که روش طراحی هتل شما درست بوده است. البته که هر چیزی که با علم، تحقیق و مطالعه همراه باشد قطعا بدون نتیجه نمی‌ماند.

amir hossine zareyi

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *