طراحی داخلی نئوکلاسیک در اصفهان
اولین و بهترین تعریف برای این سبک این است که این سبک تلفیق سبک کلاسیک و سبک مدرن میباشد. افرادی که نه سادگی سبک مدرن را میپسندند و نه شلوغی سبک کلاسیک را، بهترین انتخاب برای آنها سبک نئوکلاسیک است. زیرا سبک نئوکلاسیک نه به شلوغی سبک کلاسیک است و نه به سادگی و خلوتی سبک مدرن و از این نظر که میانه است، توانسته نظر قشر زیادی از مردم را به خود جلب کند و طرفدار زیادی داشته باشد.
این سبک بیشتر در خانههای با متراژ بالا قابل اجرا میباشد اما با رعایت یک سری اصول و قواعد میتوان در خانههایی با متراژ معمولی نیز این سبک را ارائه داد و به نتیجهای مطلوب و شیک رسید. مثل رعایت رنگ وسایل، رعایت میزان تزئینات و رعایت نقش و نگار روی دیوارها…
تفاوت تزئینات سبک کلاسیک و نئوکلاسیک در این است که، وسایل تزئیناتی استفاده شده در سبک کلاسیک از نوع آنتیک و عتیقه میباشد اما وسایل تزئیناتی استفاده شده در سبک نئوکلاسیک از نوع وسایل ترند شده و مد روز میباشد مانند وسیلههای تزئینی فلزی که این روزها بسیار پرطرفدار میباشد.
در کل به صورت ساده اگر بخواهیم توضیح دهیم به این صورت است که سبک نئوکلاسیک یک آرامش و سادگی را در سبک کلاسیک به وجود میآورد به صورتی که حتی افرادی که علاقهای به سبک کلاسیک ندارند با قرار گرفتن در فضایی با این سبک حس مطلوبی به آنها دست میدهد.
در آخر اگر شما اطلاعاتی از انواع سبکها ندارید میتوانید از طریق دکمه زیر با طراحان ما مشورت کنید تا شما را راهنمایی کنند.
حال یک سری موارد برای رسیدن به هدف و نتیجهی مطلوب باید رعایت شود که شامل موارد زیر میباشد:
- نقشهها
- رنگها
- نور
- عرصهبندی فضاها
- تفکیک فضاها
- تاثیر خط در فضا
نقشهها
طراحی پلان و تقسیم فضا بیش از هر عاملی تاثیرگذار است و نقش مهمی را ایفا میکند. طراحی نقشهها هم همان گونه که در بالاتر توضیح دادیم بستگی به نظر و سلیقه کارفرما دارد.
به طور مثال یک کارفرما دوست دارد در طراحی نقشههای سه خواب داشته باشد اما فضای سالن پذیرایی و نشیمن کوچکتر باشد یا این دو فضا در کل با یکدیگر ادغام شده باشد. اما کارفرمای دیگری این گونه میپسندد که منزلی که در آن زندگی میکند دو خوابه باشد و دارای سالن بزرگتری باشد یا این که سالن پذیرایی و نشیمن منزلش از یکدیگر مجزا باشد.
پس نتیجه میگیریم که برای طراحی داخلی اولویت ما باید نظر کارفرما باشد که چه چیزی میپسندد و نیاز او چیست تا طبق آن طراحی گردد چیزی که این روزها برای طراحان بسیار بی اهمیت است.
مورد دیگر در رابطه با طراحی نقشه این است که هنرمندانهترین نوع طراحی پلان به این گونه است که فضاها تنوعپذیر باشند. حال منظور از تنوع پذیر آن است که طراحی شما به شکلی باشد که در فضا بتوانیم چند نوع چیدمان داشته باشیم و هربار برای تغییر اثاثیه به مشکل نخوریم و بتوانیم برای تنوع هر بار دکوراسیون جدیدی داشته باشیم تا حس رضایت بخشی بیشتری ایجاد کند همچنین یک نقطه قوت برای منزل ما به حساب میآید.
رنگ
انتخاب رنگ در طراحی داخلی بیش از هر عامل دیگری میتواند تاثیرگزار باشد و فضای مورد نظر را از یکنواختی و کسلکنندگی به فضایی شاداب و محیطی دلنشین و سرزنده تبدیل کند.
همچین شما با شناخت رنگها به این درک میرسید که در کدام فضا باید از رنگهایی که باعث آرامش میشود استفاده کنید و در کدام فضاها باید از رنگهای انرژیبخش که آدرنالین را بالا میبرد استفاده کنید.
برای مثال شما در فضای اتاق خوابتان نیاز به حس آرامش دارید و نیازی به این ندارید که در این فضا آدرنالین شما بالا برود. پس باید به گونهای طراحی شود که فضایی مناسب برای خواب و استراحت شما باشد. اما در فضایی مانند پذیرایی باید حس پویایی و سرزندگی وجود داشته باشد و فضایی مناسب برای تبادل نظرات و همچنین معاشرت باشد.