دیگر اسمی که برای سبک کلاسیک نیز به کار رفته میشود نئوکلاسیسم است. اصل پیدایش این سبک به دهه ۱۷۵۰ در انگلیس و فرانسه برمیگردد. اولین و بهترین تعریف برای این سبک این است که این سبک تلفیق سبک کلاسیک و سبک مدرن می باشد.
افرادی که نه سادگی سبک مدرن را میپسندند و نه شلوغی سبک کلاسیک را، بهترین انتخاب برای آنها سبک نئوکلاسیک است. زیرا سبک نئوکلاسیک نه به پر تجملاتی و شلوغی سبک کلاسیک است و نه به سادگی و خلوتی سبک مدرن است و از این نظر که میانه است توانسته است نظر قشر زیادی از مردم را به خود جلب کند و طرفدارهای زیادی داشته باشد.
در این سبک دیگر تزئینات بی حد و اندازهی سبک کلاسیک وجود ندارد اما در حد سبک مدرن هم ساده نیست و بیآلایش نیست. در اصل قصد این سبک نمایش و ارائهی سبک کلاسیک به روشی نوین و جدید می باشد.
روش دیگری که در چیدمان سبک نئوکلاسیک استفاده میشود این است که از نوع مبلمان سبک کلاسیک استفاده کنید اما به روش نئوکلاسیک آنها را چیدمان کنید. به طور مثال اینکه مبلها را مانند سبک کلاسیک به صورت قرینه جایگذاری نکنید، به تعبیر دیگر باید به جای چیدمان متقارن، از خلاقیت استفاده کرد.
این سبک بیشتر در خانههایی با متراژ بالا قابل اجرا میباشد اما با رعایت یکسری اصول و قواعد میتوان در خانههایی با متراژ معمولی نیز این سبک را ارائه داد و به نتیجهای مطلوب و شیک رسید. مانند رعایت رنگ وسایل، رعایت میزان تزئینات و رعایت نقش و نگار روی دیوارها…
تفاوت تزئینات سبک کلاسیک و نئوکلاسیک در این است که، وسایل تزئیناتی استفاده شده در سبک کلاسیک از نوع آنتیک و عتیقه میباشد، اما وسایل تزئیناتی استفاده شده در سبک نئوکلاسیک از نوع وسایل ترند شده و مد روز میباشد. مانند وسیلههای تزئینی فلزی که این روزها بسیار پرطرفدار میباشد.
حاشیه و شیارهای کمی با گچبری از مدل دیوارهای سبک کلاسیک را دارد اما در کنار این گچ بریها استفاده از متریالهای فلزی و پلاستیک نیز استفاده میشود. لازم به ذکر است که برای داشتن و اجرا کردن چنین سبکی نیاز به بودجهی قابل توجهی داریم.
رنگهایی که در این سبک استفاده میشود رنگهایی مانند بژ، سفید، صدفی، لاجوردی، خردلی، شنی و .. میباشد اما لازم به ذکر است که این سبک مانند سبک مدرن فقط محدود به یک سری از رنگهای (خنثی) نمیباشد و در انتخاب رنگ دست طراح بازتر است و هم میتواند از رنگهای سرد (سبک مدرن) و هم از رنگهای گرم (سبک کلاسیک) استفاده کند.
این صحبت در انتخاب متریال نیز صدق میکند که همان طور که گفتیم در این سبک ما فقط محدود به استفاده از چوب نیستیم (مربوط به سبک کلاسیک) و میتوانیم از متریالهای نوین و جدیدی (مربوط به سبک مدرن) مانند فلز، پلاستیک، پلکسی و… استفاده کنیم.
از پرکاربردترین مدلهای پارچهای که در این سبک استفاده میشود، پارچه با طرحهای راه راه یا به اصطلاح گورخری میباشد. اگر بخواهیم سرویس مبلمان برای این سبک انتخاب کنیم بهترین نوع آن مبل های چستر میباشد.
استفاده از آینه بر روی دیوارها در این سبک بسیار رواج دارد. اما این آینهها به صورت یکدست کار نمیشود و به صورت برش داده شده است که در محل آنها را کنار هم بر روی دیوار اجرا میکنند.
مدل لوستری که در این سبک به کار میرود لوسترهای آنتیک، شیک و بلند و کار شده میباشد.
از موارد دیگر متریالی که میتوانید برای دیوار استفاده کنید کاغذ دیواری است که شما میتوانید از کاغذ دیواری با طرحهای محدود و رنگهای ملایم که خیلی غالب بر دیگر طرحها نباشد، استفاده کنید.
در کل به صورت ساده اگر بخواهیم توضیح دهیم به این صورت است که سبک طراحی داخلی نئوکلاسیک یک آرامش و سادگی را در سبک کلاسیک به وجود میآورد. به صورتی که حتی افرادی که علاقهای به سبک کلاسیک ندارند با قرار گرفتن در فضایی با این سبک حس مطلوبی به آنها دست میدهد.
باید به این موضوع دقت داشت که نور در این سبک بسیار مهم است و نباید با پردههای ضخیم و چند لایه جلوی ورود نور به فضا را بگیریم.
در آخر اگر شما اطلاعاتی از انواع سبکها ندارید، میتوانید با مشاورهای طراح ما صحبت کنید تا آنها شما را راهنمایی کنند.
راههای تشخیص طراحی داخلی نئوکلاسیک
برای تشخیص این سبک از دیگر سبکها میتوان به دیوارها اشاره کرد. روی دیوارهای طراحی داخلی به روش نئوکلاسیک یکسری شیارها را به روش گچبری اجرا میکنند اما مانند سبک کلاسیک گل و بوته و نقش و نگار روی دیوارها اجرا نمیشود.
از دیگر روشهای تشخیص این سبک از دیگر سبکها اجرا و استفاده از آینه روی دیوارها میباشد که خودش نشان از نوین بودن این سبک دارد. همچنین استفاده از فلز هم از دیگر مصالح نوینی است که در این سبک به کار میرود.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب ذکر شده دانستیم که با پیشرفت صنعت، سبکها نیز بیشتر و متنوعتر میشوند اما مطالب بالا به شما کمک میکند تا با سبکها آشنا شوید و آنها را از یکدیگر تشخیص دهید و سبک مورد نظر و سلیقهی خود را بشناسید.
حال هر سبک متناسب با شخصیت هر فرد، هزینه مورد نظر، ویژگیهای ملک و دیگر شرایط وابسته به هر سبک جایگاه خود را دارد و نمیتوان هر سبک را در هر موقعیت و مکانی اجرا کرد و ادعا کرد که زیباست.
پس شما زمانی که سبک مناسب را در فضا و شرایط مناسب استفاده کنید، میتوانید زیبایی آن سبک را به نمایش بگذارید.