6 مزیت طراحی نمای ترمووود ساختمان در اصفهان
طراحی نمای ترمووود ساختمان در اصفهان
نمای ترمووود چیست؟
همان طور که میدانید یکی از مهمترین المانهایی که باعث به چشم آمدن ساختمان شما میشود ظاهر ساختمان شما یا همان نمای ساختمان شما میباشد.
نمای شما در صورت زیبا بودن میتواند در فروش ساختمان شما و جلب توجه افراد تاثیر بسیاری داشته باشد، به علاوه تاثیر بسیار زیادی در زیبایی منظر شهری دارد.سؤالات خود در زمینه ضوابط طراحی نمای ترمووود را از کارشناسان ما بپرسی
طراحی و اجرای نمای كليه بناها بایستی به نحوی باشد كه متناسب با مبانی و اصول شهرسازی و معماری شهر اصفهان و مطابق با شرايط اقلیمی و محلی شهر و با استفاده از مصالح بوم آورد باشد.
ضوابط نمای ترمووود در اصفهان
طراحی نما در اصفهان یکسری قوانین دارد که همه موظف به رعایت آن هستند که این ضوابط شامل موارد زیر میشود:
- طرح نماهای اصلی و جانبی ساختمان میبايست در مقياس 1:50 و با جزئيات و ديتايلهای اجرایی كامل و با مشخصات شامل رنگ، نوع مصالح و با نمايش وضعيت مجاورين تهيه و ممهور به مهر و امضاء مهندس طراح معمار و دارای پروانه اشتغال به تاييد مرجع صدور پروانه ساختمان برسد.
- نمای اصلی شامل كليه سطوح نمايان ساختمان است كه متصل و مشرف به گذرها، معابر و فضاهای عمومی میباشد و از عرصهها و فضاهای عمومی و معابر و ميادين قابل رويت و مشاهده است. نمای جانبی شامل كليه سطوح نمايان ساختمان میباشد كه مشرف به پلاكهای مجاور است و از معابر، ميادين و فضاهای عمومی نيز قابل رويت و مشاهده است.
- رنگ زمينه و غالب شهر اصفهان برای استفاده در بدنه و نمای ساختمانها، رنگ “كرم و بژ” است (رنگ آجر سنتی).
- استفاده از رنگهای روشن شامل قهوهای روشن، آبی فيروزهای، اخرایی و گلبهی با مصالح متناسب و همخوان با معماری اصفهان و مطابق موارد مجاز مندرج در اين ضوابط به عنوان رنگ مكمل و برای تنوع در نما و بدنه ساختمانها، مجاز است.
- استفاده از رنگهای تيره با مصالح مناسب حداكثر در %5 سطح كل نمای ساختمان مجاز است.
- در محدوده مصوب منطقه تاریخی اصفهان، حداقل 60 درصد و در خارج از محدوده مصوب بافت تاریخی شهر حداقل 50 درصد مصالح بدنه و نمای كل ساختمان بایستی با “آجر” با رنگ “كرم و بژ” با عرض حداقل پنج سانتيمتر نماسازی گردد.
- استفاده از سنگهای طبیعی و مصنوعی با رعايت ضوابط و نكات ایمنی متناسب با نمای اصلی صرفاً در تركيب با آجر و با رنگهای مجاز مندرج در اين ضوابط حداكثر به ميزان 20 درصد سطح كل نمای ساختمان مجاز است.
- استفاده از مصالح كامپوزيت، آلومينيومی و يا چوب (طبیعی و مصنوعی با دوام بالا) در نماهای اصلی ساختمانهای خارج از محدوده مصوب منطقه تاریخی شهر اصفهان با رعايت ضوابط و نكات ایمنی، و متناسب با نمای اصلی و با رنگهای مجاز مندرج در اين ضوابط و صرفا حداكثر به ميزان 10 درصد سطح كل نمای ساختمان مجاز بوده و بيشتر از آن ممنوع است.
- استفاده از نمای شيشهای، شيشههای رفلكس در نمای اصلی و جانبی كليه ساختمانها با هر نوع كاربری ممنوع میباشد.
- استفاده از نماهای سيمان بری (موسوم به نماهای رومی) و موارد مشابه آن ممنوع میباشد.
- استفاده از نماهای پردهای شامل كامپوزيت، آلومينيوم، شيشه و موارد مشابه در ساختمانهای عمومی و دولتی ممنوع است.
- جنس مصالح نما در كليه سطوح نمای ساختمانها میبايست قابل پاكسازی بوده و موجب آلودگیهای زيست محیطی و بصری نشود.
- ميزان سطح شيشه پنجرهها و بازشوهای ساختمان (سطوح نورگيری، تهويه و …) در نمای اصلی حداكثر برابر با 25 درصد سطح كل نمای اصلی ساختمان با رعايت نكات ایمنی و مشروط به رعايت مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان ايران مجاز است.
- استفاده از فرمهای نامناسب و غيرمتعارف، نقوش گچبری و موارد مشابه در نمای ساختمان و به كارگيری رنگهای تند و غير منطبق و نامتناسب با مبانی و اصول شهرسازی و معماری شهر اصفهان ممنوع میباشد.
- نوع مصالح نماهای مشرف به كليه قطعات مالكيت شمالی و مجاورين شرقی و غربی بایستی هماهنگ و متناسب با نمای اصلی بناهای مذكور (مجاورين) اجرا گردد. در هر صورت نمای مذكور و نماهای جانبی در محدوده مالكيت خود ساختمان حداقل بایستی با آجر نما و الزاما (پلاک مشرف) اجرا گردد.
- كليه سطوح مشرف به گذرها و سطوح خارجی و داخلی بناهایی كه از گذرهای عمومی قابل رويت باشند بايد با مصالح مناسب و با نظر شهرداری نماسازی شود.
- نمای ساختمانهای بلند مرتبه (با ارتفاع بالاتر از 23 متر) تابع ضوابط ويژه خواهد بود كه الزاماً میبايست طرح آن به تاييد مرجع صدور پروانه ساختمان برسد.
انواع نمای چوبی
در کل نماهای چوبی به دو نوع چوب نرم و چوب سخت تقسیم میشود.
نرم چوب ها از درختان سوزنی برگ مانند سرو و کاج حاصل می شوند و از قیمت مناسبتری برخوردار هستند اما سخت چوبها از درختان پهن برگ مانند ون و بلوط به دست می آید. سخت چوب ها همانطور که از اسمشان مشخص است از استحکام بیشتری برخوردار است و قسمت بالاتری نسبت به نرم چوبها دارد.
مزایای نمای ترمووود
- نصب راحت و آسان
- قابل جدا سازی از نما و نصب مجدد
- چون چوب تجزیه پذیر است به طبیعت کمترین آسیب را وارد میکند
- در برابر شرایط جوی مقاومت بالایی دارد
- از تبادل حرارتی جلوگیری میکند و مانند عایق عمل میکند
- برش دادن آن راحت است و قابل استفاده در هر قسمت میباشد.
ترکیب نمای سنگی و نمای ترمووود
اگر شما میخواهید از نمای ترمووود استفاده کنید باید بدانید که استفاده از چوب به صورت تک در خیلی از مناطق ممنوع میباشد و شما مجبور هستید که چوب را با دیگر مصالح ترکیب کنید.
از جمله مصالحی که میتوانید نمای ترمووود را با آن ترکیب کنید سنگ میباشد.
نمای ترموود در اصفهان
نمای چوبی به طور یکدست در اصفهان ممنوع است و شما فقط مجاز به مصرف 10 درصد چوب در نمای ترمووود خود هستید.
نتیجه گیری
با توجه به مطالب گفته شده در بالا، لازم به ذکر است که شما باید متناسب با هر منطقه نمای متناسب با همان منطقه را انتخاب کنید و همچنین باید دقت داشته باشید مصالح نمای ترمووود شما متناسب با مصالحی باشد که شهرداری منطقه و شهر برای شما انتخاب کرده است.