گالری ما

اطلاعات تماس

مزایا و معایب نمای چوبی ساختمان

طراحی نمای چوبی ساختمان و 3 عیب عمده آن

آیا نمای چوبی گران قیمت‌ترین نمای ساختمان است؟

همان طور که می‌دانید یکی از مهمترین المان‌هایی که باعث به چشم آمدن ساختمان شما می‌شود، ظاهر ساختمان شما یا همان نمای ساختمان شما می‌باشد.

مخصوصا اگر شما ساختمان در حال ساختی دارید که قرار است آن را بفروشید یکی از بهترین مواردی که در فروش سریع‌تر و بهتر به شما کمک می‌کند نمای زیبا و مجلل شما می‌باشد که می‌تواند نظر خریدار را جلب کند.

البته تنها کاربری که نما دارد زیبایی نیست و همچون پوسته‌ای بر روی ساختمان قرار می‌گیرد که از ساختمان در برابر انواع شرایط جوی مانند باد و باران و… حفاظت می‌کند و همچنین در برابر سرما و گرما مانند یک عایق حرارتی عمل می‌کند و حتی به عنوان عایق صوتی نیز به حساب می‌آید.

از دیگر مواردی که باید در طراحی نما رعایت شود مصالحی است که به کار می‌برید که باید در نظر داشته باشید که شما باید متناسب با یکسری شرایط مصالح نمای خود را انتخاب کنید زیرا در یکسری از شهرها و مناطق محدودیت استفاده از مصالح وجود دارد و باید متناسب با قوانین طرح تفصیلی، نما طراحی گردد.

در این مقاله یکی از این مصالح را برای شما توضیح می‌دهیم که آن نمای چوبی می‌باشد. امروزه حتی در نماهای مدرن نیز از چوب بسیار استفاده می‌شود که بسیار پر طرفدار می‌باشد.

البته که باید بدانید که چوب‌ها نیز کیفیت و انواع مختلفی دارد که متناسب با کیفیت آن‌ها طبیعتا قیمت آن‌ها نیز بالا می‌رود.

البته که باید بدانید با همه‌ی مزایایی که نمای چوبی دارد مزایایی نیز دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

انواع چوب در نمای چوبی ساختمان

انواع چوب مورد استفاده در نمای چوبی ساختمان

چوب‌های طبیعی مورد استفاده در نما به طور کلی دو دسته هستند که شامل نرم چوب‌ها و سخت چوب‌ها هستند.

اما باید بدانید که برای مقاومت بیشتر چوب باید یکسری فرایند روی آن‌ها اعمال شود تا به سختی مناسب برای استفاده در نما برسد. مانند اشباع، فرآوری با روغن داغ و فرآوری با حرارت که از جمله عملیاتی هستند که روی چوب اعمال می‌شوند.

از انواع این چوب‌ها می‌توان به ترمو وود نیز اشاره کرد که از درخت کاج به وجود می‌آید که در ایران هم بسیار رایج می‌باشد و به راحتی در اجرای نما از آن استفاده می‌کنند همچنین این نوع چوب قیمت مناسبی دارد.

این نوع چوب‌ها با مکانیزم حرارتی ترمو و بدون استفاده از مواد شیمیایی و صرفا با اتکا بر گرما در برابر نفوذ قارچ، کپک و موریانه محافظت شده و نسبت به چوب معمولی دارای ماندگاری بسیار بیشتری می‌باشد. همچنین این حرارت اضافه شده به چوب دلیل نفوذ از داخل باعث تغییر رنگ یکنواخت محصول و زیبایی بیشتر محصول می‌شود.

معایب و مزایای نمای چوبی

معایب:

از معایب نمای چوبی ساختمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. باید توجه داشته باشید که چوب‌ها بعد از مدتی (متناسب با شرایطی که در آن منطقه به کار رفته) به تغییرات آب و هوایی واکنش نشان می‌دهند و خراب می‌شوند و گاها دچار ترک می‌شوند که این یکی از بزرگترین معایب استفاده‌ی چوب در نما می‌شود.
  2. درست است که چوب یک متریال طبیعی است و قابل تجزیه در طبیعت می‌باشد اما بابت اجرای چوب در نما درختان زیادی قطع می‌شود که این یکی از معایبی است که استفاده از چوب دارد.
  3. گاها می‌تواند استفاده این متریال هزینه‌بر باشد.

مزایا:

  1. چوب‌‌ها ظاهر بسیار لوکسی دارند و باعث می‌شوند که ظاهر ساختمان شما خیلی مجلل و لوکس به نظر برسد.
  2. متریال چوب‌ به نسبت دیگر مصالح به طور طبیعی در خود در برابر شرایط طبیعی به میزان قابل توجه و خوبی از خود مقاومت نشان می‌دهد.
  3. استفاده‌ی چوب در نما نصب بسیار راحتی دارد و برای اجرا، آن چنان نیاز به نیروی متخصص و فوق حرفه‌ای نیاز ندارد و این یک ویژگی مثبت به حساب می‌آید.
  4. این نوع متریال به دلیل اینکه قابل برداشت و نصب مجدد می‌باشد، اگر خراب شود می‌توان آن‌ها جدا کرد و بعد از ترمیم مجدد نصب کرد.
  5. چوب یک ماده‌ی تجزیه پذیر است که کمترین آسیب ممکن را به طبیعت نسبت به دیگر مصالح وارد می‌کند.
  6. به تعبیری چوب یک نوع عایق حرارتی نیز به حساب می‌آید.
  7. قیمت نسبتا مناسبی دارد.
  8. فرم‌های هندسی به راحتی با چوب قابل اجرا می‌باشد.

نمای چوبی ساختمان به سبک مدرن

قیمت نمای چوبی ساختمان

ترموود و در کل چوب‌هایی که در نما استفاده می‌شود دارای انواع مختلفی می‌باشد و به همین جهت کیفیت‌های متفاوتی نیز دارد و از همین رو عوامل زیادی وجود دارند که بر قیمت چوب‌ها تاثیر می گذارند و متناسب با تورم موجود در بازار نمی‌توان قیمت دقیقی را ارائه داد. برای اطلاع از قیمت چوب بهتر است متناسب با متراژ کار و شرایط آب و هوایی که در آن قرار دارید با یک کارشناس صحبت کنید و تا حد ممکن از نزدیک انواع مدل‌های چوب را رویت کنید و بعد تصمیم نهایی خود را در رابطه با انتخاب مصالح نمای ساختمان خود بگیرید.

ضوابط نمای چوبی

  1. در انتخاب رنگ چوب در نما باید توجه داشته باشید که مطلقا نمی‌توانید در نما از رنگ تیره استفاده کنید.
  2. باید توجه داشته باشید که به علت زیبایی بصری و جلوگیری از یکنواختی کار باید از چند مصالح مختلف با رنگ‌های مختلف استفاده کنید، همچنین نباید یک سطح مسطح داشته باشید و باید به صورت پر و خالی نما را اجرا کنید.
  3. رعایت راستای شاقولی و سطح صاف و هموار در تمامی سطوح سیمانکاری زیرسازی می‌بایست رعایت شود.
  4. هماهنگی با سیمای شهری
  5. حتما باید در نظر داشته باشید که در آن منطقه‌ای که از چوب استفاده می‌کنید، مقاومت لازم را از خود نشان دهد.
  6. در برخی از مناطق محدودیت استفاده از چوب دارید مثلا در اصفهان استفاده از کامپوزیت، آلومینیوم و چوب ممنوع است و حداکثر استفاده از سنگ 20% و شیشه 25% است و می‌توانید از چوب به مقدار بسیار کم و جزئی به عنوان ترکیب با دیگر مصالح استفاده کنید.
  7. در دیگر مناطق استفاده‌ی مجاز از چوب 10% می‌باشد.

نمای ترکیبی با چوب

اگر شما می‌خواهید از چوب در نمای خود استفاده کنید باید بدانید که استفاده از چوب به صورت تک در خیلی از مناطق ممنوع می‌باشد و شما مجبور هستید که چوب را با دیگر مصالح ترکیب کنید.

از جمله مصالحی که می‌توانید چوب را با آن ترکیب کنید سنگ، آجر، بتن، سیمان و… می‌باشد.

نمای چوبی ساختمان و ترکیب با آجر

نمای چوب پلاست

از آن جایی که قطع درختان باعث نابودی طبیعت می‌شود نوع جدیدی از متریال و مصالح برای نما در بازار آمده است که شباهت بسیاری به چوب دارد اما ترکیبات آن ترکیب مواد شیمیایی و پلیمری می‌باشد که نوعی کامپوزیت به حساب می‌آید.

این مصالح را در بازار با اسم چوب پلاستیک نیز می‌شناسند.

از متداول‌ترین نوع چوب پلاست ترکیب آرد چوب و پلاستیک است. این نوع چوب پلاستیک تمام خواص چوب و پلاستیک را دارا است. دیگر مزیت آن، استفاده از ضایعات چوب، خاک ‌اره و دور ریزهای صنعت چوب هست. این بدان معنی است که برای تولید چوب پلاست نیاز به از بین بردن منابع چوبی نداریم؛ و از مواد دور ریز در کارگاه‌های نجاری می‌توان این محصول را تولید کرد. نمای چوب پلاست دوست‌دار محیط زیست بوده و همین علت باعث محبوب بودن آن است.

یکی از ویژگی‌های محبوب چوب پلاست عدم تغییر رنگ آن می‌باشد. همچنین عدم جذب از دیگر ویژگی‌های این متریال می‌باشد. از دیگر ویژگی‌های این نما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاملا و 100% ضد رطوبت
  2. کاملا و 100% ضد آب
  3. مقاومت بالا در برابر حریق
  4. ابزار پذیری بالا
  5. مقاوم در برابر پوسیدگی و نفوذ حشرات و…
  6. قابل تولید در طرح‌های رنگی

کاربرد چوب در سبک‌های مدرن

یکی از مصالحی که محبوبیت زیادی در نمای مدرن دارد چوب می‌باشد که در نمای مدرن با ترکیب دیگر مصالح جلوه‌ی بسیار زیبایی به وجود می‌آید.

از ویژگی‌های طراحی نمای مدرن این است که اجزای مختلف نما مانند طرح و ترکیب عناصر، رنگ‌ها، مصالح و… می‌توانید استفاده کنید اما باید با یکدیگر هارمونی و هماهنگی داشته باشند.

نمای چوبی مدرن ساختمان

نتیجه گیری

با توجه به مطالب گفته شده در بالا، لازم به ذکر است که شما باید متناسب با هر منطقه نمای متناسب با همان منطقه را انتخاب کنید.

برای مثال در شهر اصفهان اجرای نمای کلاسیک یا همان رومی ممنوع و غیرمجاز است اما در شهرهایی مانند شهر تهران اجرای نمای کلاسیک بسیار رواج دارد.

حتی باید بدانید که هر شهر و منطقه متناسب با مصالح در دسترس، فرهنگ و آب و هوا، مذهب و نوع اجتماعی که در آن قرار دارند و همچنین دیگر شرایطی که باید لحاظ شوند، محدودیت در استفاده از مصالح دارند و باید رعایت کنند که از هر متریال چند درصد در نمای ساختمانشان استفاده می‌کنند.

amir hossine zareyi

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *